Skip to main content

André Kuipers maakte op 8 februari met de Techniekpact Collegetour in theater Ludens leerlingen van diverse groepen 7 enthousiast voor wetenschap en techniek. In de middag gingen deze leerlingen zelf aan de slag met de toepasselijke ontwerples Observatorium van Samen in de klas.

De leerlingen van Cascade, de Essesteijnschool en De Vijverhof werden door middel van verhalen, grappige anekdotes, filmpjes, experimenten en vragen die zij vooraf hadden bedacht, meegenomen op André’s reis door de ruimte.

Het Techniekpact Collegetour van André Kuipers is een initiatief van het Techniekpact. In het Techniekpact is afgesproken dat in 2020 alle basisscholen wetenschap en techniek aanbieden aan hun leerlingen. André Kuipers wil als ambassadeur van het Techniekpact zoveel mogelijk basisschoolleerlingen en leerkrachten hiervoor enthousiasmeren.
De komende jaren zijn technologische innovaties nodig voor vele maatschappelijke uitdagingen. De jongeren van nu moeten hiervoor straks de oplossingen brengen. Dit betekent dat er meer jongeren nodig zijn met bèta technische vaardigheden. Door leerlingen op een vroege leeftijd in aanraking te laten komen met wetenschap en techniek maken zij sneller een positieve keuze voor deze richting.

In de loop van 2019 heeft André diverse Techniekpactcolleges gegeven in bijvoorbeeld Helmond, Edam-Volendam en Rotterdam.