Skip to main content

Onderwijsminister Slob, Meester Sander en André Kuipers openden samen de NOT 2019. Het nationale onderwijsevent stond ook in 2019 bol van de innovaties, kennisdeling, technische oplossingen & inspiratie.

Onder leiding van Meester Sander geven minister Slob en André hun visie op het onderwijs vanuit de SPACEBUZZ. André toont op de NOT het splinternieuwe project SPACEBUZZ, een innovatief Virtual Reality educatie programma om van kinderen (10-12-jaar) ‘ambassadeurs van planeet aarde’ te maken. Wanneer astronauten de aarde vanuit de ruimte zien, raken ze overweldigd door de schoonheid van onze planeet. Maar ze zien ook dat de aarde kwetsbaar is: een blauwe bol vol leven in een verder onleefbaar heelal. Deze indringende ervaring – het Overview Effect – inspireert astronauten om in actie te komen voor het behoud van planeet aarde. SPACEBUZZ maakt van schoolkinderen astronauten en laat ook hen het Overview Effect ervaren. SPACEBUZZ wordt voor het eerst aan het publiek getoond op de NOT op dinsdag 22 januari. André Kuipers en zijn team legden uit hoe dit Virtual Reality educatie programma onderdeel is van de sleutel tot beter onderwijs.

De NOT is het grootste onderwijsevent van Nederland en richt zich op professionals in het primair, voortgezet en middelbaar onderwijs.

Foto: NOT Utrecht