Skip to main content

Van 30 september t/m 6 oktober 2024 vindt het XXXV Planetary Congress van de Association of Space Explorers plaats in Nederland. De komst van de ruim honderd internationale astronauten is de directe aanleiding voor NL Moonshots ’24 dat op 8 oktober is gelanceerd. Dit programma daagt studenten van álle niveaus in de leeftijd ca. 17 –27 jaar uit om hun eigen moonshot te ontwikkelen: een slimme, innovatieve oplossing voor een uitdaging waar wij als maatschappij voor staan.

Geïnspireerd door het unieke perspectief van een astronaut in de ruimte, kunnen moonshots overal over gaan: van de aarde en de mensheid tot technologie en kunstmatige intelligentie.

Deelnemende studententeams krijgen toegang tot inspirerende evenementen en de juiste expertise en faciliteiten om hun moonshot gefaseerd uit te werken. Astronauten zijn betrokken als coach en deskundige. Voor studenten ontstaat zo een bijzonder traject van eerste idee in januari tot de presentatie van concrete concepten en prototypes tijdens het ASE congres in oktober 2024. Op 8 oktober 2023 is NL MOONSHOTS ’24 gelanceerd met een College Tour voor studenten in Space Expo te Noordwijk.

Voor meer informatie www.moonshots24.nl